HVILKE MENTALE FÆRDIGHEDER KAN DU ARBEJDE PÅ FOR AT OPBYGGE DIN MENTALE STYRKE?

Det laver jeg en række indlæg omkring.I dag handler det om din indstilling eller sagt med andre ord din generelle attitude og tilgang i din sport eller karriere. Uden en grundlæggende sund og positiv indstilling er det svært at få succes. Heldigvis er det som nævnt en færdighed og den kan trænes og udvikles gennem hele livet.

INDSTILLING

Så stil dig selv spørgsmålet om din indstilling grundlæggende er sund og positiv.

Hvad mener jeg med sund og positiv???

F.eks. at du ikke skal vinde for enhver pris. At få succes kan nogle gange have omkostninger, som du skal være bevidst om. Omkostninger som både kan handle om dig selv og andre mennesker.

F.eks. at du går efter at mestre din sport eller dit job, men dropper perfektionismen. Du kan godt mestre fodbold, men stadig lave fejl. Fejl er en del af at lære og udvikle sig. De bedste spillere laver fejl dagligt.

F.eks. at du ser andre mennesker omkring dig som ressourcer og respekterer dem og deres holdninger. I sportens verden dit hold, trænere og forældre. I karrieren din kolleger, samarbejdspartnere og kunder.

Arbejd med din indstillling. Måske er det den der bremser dig.

Hvordan kan du arbejde med din indstilling?

Du kan sikkert opleve at det at arbejde med en attitudeændring og omvende din indstilling, nok ikke lige sker fra den ene dag til den anden. Det handler langt hen ad vejen om begrænsende overbevisninger eller fastgroede vaner. Du kan let blive præget af miljøet omkring dig. Så sørg for at bevæge dig blandt andre med den indstilling du ønsker skal præge din hverdag.

Du kan simpelthen også vælge at træne en konkret indstilling. Hvis f.eks. det er at være mere positiv overfor din træner, så begynd med at handle positivt over for ham/hende. Tag små skridt og begynd i dag. Indstilling skal trænes og I skal påvirke hinanden rigtigt på teamet. På nøjagtig samme måde træner du, hvis du tager dig selv i at være lidt for opgivende under konkurrence. Træn i at hold fast - bliv ved. Lige pludselig så vil du opleve, at din indstilling ændres, fordi din hjerne ændrer struktur. Ganske enkelt, men det kræver vedholdenhed.

football-83222_1280