EN AF DE ABSOLUT VIGTIGSTE MENTALE FÆRDIGHEDER ER MÅLSÆTNING.

Måske har du selv prøvet at sætte personlige mål eller oplever at mål bliver sat for dig. Jeg har også den antagelse at nogle kan være ved at brække sig over mål. MEN, sådan bør det ikke være. Mål er til for at skabe gejst, motivation, tro, energi til at opnå det du, teamet eller virksomheden ønsker.

MÅLSÆTNING

Mange af de største sportsresultater er opnået på baggrund af ambitiøse og langsigtede mål. Mange af de bedste arbejdspladser er gode fordi de har mål om at være et god arbejdsplads for deres medarbejdere. Så mål er ikke bare noget der skal være der som en forstyrrelse. De skal have en stor positiv betydning for dig i din hverdag.

Derfor er det afgørende at du forstår at sætte mål der hjælper dig. Et attraktivt slutmål, men faktisk endnu vigtigere, at du får sat mål for rejsen derhen. De mål der handler om processen. Der er masser af eksempler på, at vi sætter os mål vi vil nå, men i virkeligheden har vi ikke lyst til rejsen derhen. Og hvis du ikke orker rejsen til sejrsskamlen, så kommer du ikke derop.

destination-1285851_1280

Så!

- Definer hvad du vil opnå, ændre, udvikle.

- Sæt dig for, hvad du vil gøre og hvordan du vil have det på vejen.

- Arbejd mentalt på at lykkes med målet. Det kommer ikke af sig selv.

- Evaluer jævnligt og justér.