Hjælper ledere og medarbejdere med at gå på arbejde med overskud

Mental sundhed i virksomheden

Mental sundhed! Hvorfor skal jeres virksomhed overhovedet beskæftige sig med det? Det er der flere gode grunde til. En af de vigtigste...500.000 danskere er udbrændte på jobbet som følge af stress. Der er rent faktisk 1.5 million ekstra sygedage i landet grundet stress. Der er naturligvis mange årsager til at medarbejdere ikke har det godt i jobbet eller præsterer godt nok og alt stress skyldes ikke arbejdspladsen.

Mental sundhed i virksomheden handler bestemt om meget andet. F.eks. arbejdsglæde. Når medarbejderne oplever at de har arbejdsglæde, så bliver de mere effektive. Dette betyder altså at virksomheden både får gladere medarbejdere, men også bedre resultater.

Mentaltræning er muligvis den allermest effektive metode til at hjælpe ledere og medarbejdere med at skabe en endnu bedre hverdag. Mentaltræning består af enkle træningsformer og værktøjer som I på arbejdspladsen let kan gå i gang med og hurtigt få mærkbare resultater ud af.

adult-2449725_640

"Mentalform hjælper jeres virksomhed med facilitering af forløb, coaching og mentaltræning af ledere og medarbejdere. Dermed styrker I arbejdsglæden og sænker stress"

Mentaltræning styrker ledere og medarbejdere

Her er nogle af de mange fordele...

Der er rigtig mange gevinster at hente ved, at sætte fokus på mental sundhed. Herunder har du en liste på nogle af de effekter, I som virksomhed, kan forvente at opleve.

  • Stresshåndtering og forbyggelse
  • Øget og sund produktivitet
  • Nedbringelse af sygedage
  • Bedre resultater
  • Øget arbejdsglæde
  • Positive samarbejdsrelationer
  • Stærk motivation

Kurser og forløb der passer til jeres behov

Jeres virksomhed har flere forskellige muligheder for, at arbejde med mental sundhed og mentaltræning hos mentalform. Herunder har jeg skitseret tre forskellige eksempler helt korte til længere forløb. De kan alle være med til at bidrage til, at jeres ledere og medarbejdere sætter skub i en sund udvikling. De nedenstående tilbud kan naturligvis justeres og indhold kan kombineres på mange måder. Jeg skræddersyer meget gerne et forløb i samarbejde med jer.

Fyraftensmødet

Mødet for virksomheden som ønsker inspiration til at arbejde med mental styrke og sundhed. På mødet vil I lære, hvad mentaltræning er og kan. I vil naturligvis også komme til at prøve træningsformen af samt lære enkle værktøjer og teknikker at kende. Fyraftensmødet tager ca. 1 1/2 til 2 timer og er for alle ansatte. Ledere såvel som medarbejdere.

Indhold

I løbet af mødet vil I få viden om, hvad mentaltræning er og kan gøre for vores mentale sundhed og styrke. Mødet er aktivt. Så alle deltagere kommer til at prøve praktiske øvelser og værktøjer.

Udbytte

Efter mødet har I fået et rigtig godt overblik over, hvad mentaltræning er og kan gøre for jer. I har fået helt konkrete øvelser og værktøjer, som I har prøvet på egen krop. Disse kan I let og enkelt tage med videre i jeres fremtidige arbejde i virksomheden.

Dagskurset

Et kursus for virksomheden som ønsker en mere grundig indføring i, hvordan man arbejder med mental styrke og sundhed. Her vil I komme bredere rundt om de forskellige værktøjer. Mødets varighed er 6 timer.

Indhold

På kurset vil I som virksomhed blive klædt godt på til at arbejde med mentaltræning. I vil få en grundlæggende viden om vores hjerne og hvordan vi kan skabe forandring med mentaltræning og mentale værktøjer. I vil arbejde med forskellige effektive øvelser samt afprøve forskellige typer af mentaltræningsprogrammer. Desuden vil der være plads til diskussion om, hvordan det hele kan integreres og benyttes i hverdagen.

Udbytte

Når I har deltaget i dette kursus vil I have en god viden om vores hjerne og hvordan I kan arbejde med mental styrke og sundhed. I har fået erfaringer med flere forskellige typer af mentaltræning og mentale værktøjer, som I herefter kan benytte jer af. I har sammen fået reflekteret over, hvad I som team og virksomhed har af muligheder for at skabe en positiv og konstruktiv udvikling.

Forløbet

Dette forløb hjælper jer med at skabe decideret udvikling i en længere proces hos både ledere og medarbejdere. Et forløb for jeres virksomhed, som vil sætte et målrettet forløb i gang som en vigtig del af virksomhedens udvikling. Forløbets varighed: 3-6 mdr.

Indhold

I det længere virksomhedsforløb vil I komme bredt omkring og I vil opleve et struktureret forløb for både ledere og medarbejdere. I vil kunne måle jeres udvikling da I både gennemgår en starttest og sluttest. I forløbet får I tre workshops, hvor I får input og arbejder praktisk med jeres egen mentale styrke og sundhed. Imellem de tre workshops får alle opgaver og mentaltræning.

Udbytte

I vil gennem dette forløb som strækker sig over 3 - 6 mdr. opleve udvikling på flere forskellige parametre. Afhængig af, hvad den enkelte medarbejder vælger at fokusere på, så vil der vise sig positive resultater ift. en øget ro, mere glæde, en mere konstruktiv tilgang i jobbet, styrket motivation, bedre søvn og meget andet. Disse resultater kommer ud fra at I får en større viden om mental styrke og sundhed. I vil udvikle jer gennem forløbet, hvor I regelmæssigt gennem praktiske øvelser og mentaltræning mellem møderne.